Villa övertänd i natt

En villa i Broddetorp vid Hornborgarsjön i Falköpings kommun är på väg att brinna ner till grunden. När räddningstjänsten kallades till platsen var villan redan övertänd. Beslutet togs att villan inte gick att rädda.

ANNONS
|

Under natten till onsdagen ryckte räddningstjänsten vid Falköping ut till en brand vid Hornborgasjön i Falköpings kommun. När de kom till platsen fann de hela byggnaden i lågor.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom dit, säger Christian Velander, stabsbrandsmästare vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.

Husdjur kan finnas kvar

De personer som befann sig i byggnaden när branden bröt ut lyckades själva ta sig ut ur villan och ingen människa ska ha skadats i samband med branden.

– Eventuellt ska det ha funnits två husdjur som kan ha brunnit inne. Men det är ingenting som jag kan bekräfta, säger Christian Velander.

ANNONS

Räddningstjänsten bekämpade elden under natten med det stod snabbt klart att villan inte skulle gå att rädda.

"Inte mycket kvar"

– Vi kommer att vara på plats med en enhet under morgonen för att bevaka branden, säger Christian Velander.

Polisen var också på platsen inledningsvis.

– Det finns ingen misstanke om brott i nuläget. Men det är oklart vad som orsakat branden. Det är nog inte mycket kvar av byggnaden, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt räddningstjänsten föreligger ingen spridningsrisk av branden.

Vet du mer, är du på plats?

Mejla GP påwebbred@gp.se

Mms:a eller sms:a till nummer: 72010 Tipstelefonen: 031-17 20 10

ANNONS