Urspårad godsvagn stoppar tågtrafik

En urspårad godsvagn påverkar på tisdagsmorgonen tågtrafik mellan Göteborg och Malmö, som inte kan passera Halmstad. Tågstoppet väntas pågå hela morgonen. Vissa avgångar rullar, vissa ersätts av bussar medan andra ställs in helt. Vid 10-tiden har tågen börjat rulla som vanligt igen.

ANNONS
|

Det är enligt Trafikverket stopp i tågtrafiken mellan Halmstad och Laholm efter att en godsvagn spårat ur tidigt på tisdagsmorgonen.

Trafikverket uppger vid klockan 06.44 att tågtrafiken tidigast kommer kunna återupptas klockan 10.00. Resenärer hänvisas till respektive tågbolag för mer information.

– Det är totalstopp fram till klockan 10 i alla fall. Ett spår är hinderfritt som man säger, men Trafikverket ska undersöka det säger de, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour.

För SJ:s del kommer ett par tågavgångar mellan Göteborg och Malmö att behöva ställas in helt under morgonen.

– Vi får inte fram vagnar och personal så att tågen kan vända med personal på rätt ställe, säger Ronny Hörstrand.

ANNONS

Bussar ersätter delvis

Två SJ-avgångar kommer samtidigt att delvis ersättas med buss på sträckan, ett söderut och ett norrut.

– Tåget från Göteborg har rullat nu, så det kommer komma ner till Halmstad och sedan ersättas med buss därifrån till Malmö, säger Ronny Hörstrand och fortsätter:

– Hur det blir i eftermiddag, och efter klockan 10, vet vi inte än. Vi hänvisar resenärer till vår hemsida.

Öresundståg mellan Göteborg och Halmstad går

Även resenärer med andra tågbolag uppmanas hålla koll på vad som gäller just dem, bland annat informerar Skånetrafiken om att bussar ersätter de tågavgångar som ställs in.

Tågstoppet påverkar dock inte Öresundstågen som går mellan Göteborg och Halmstad, där de går som normalt. Söderut, mellan Halmstad och Helsingborg, är det däremot stopp och bussar ersätter.

Påverkar längs Västkustbanan

Enligt Trafikverket kan tågtrafiken vid följande stationer längs Västkustbanan påverkas:

Halmstad C, Laholm, Hyllie, Triangeln, Malmö C, Lund C, Landskrona, Helsingborg C, Maria, Ödåkra, Kattarp, Ängelholm, Barkåkra, Förslöv, Båstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Mölndal, Göteborg C.

Strax innan klockan 10 har tåg åter börjat rulla längst med banan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS