Unik art funnen i Bohuslän

En unik snäcka har hittats i svenskt vatten vid Segelskären i Bohuslän. Det var dykaren Michael Lundin från Tanum som gjorde upptäckten utanför Segelskären.
– Man är ju lite av en snäcknörd, säger han.

ANNONS
|

Svenskt vatten har fått sig en ny bekantskap i form av snäckan Simnia Hiscocki. Det var i mitten av juni som snäckfantasten och rutinerade dykaren Michael Lundin från Tanum gjorde upptäckten.

– Man är ju lite av en snäcknörd och har varit runt om i världen på olika sammankomster för att titta på olika arter. Den här snäckan fann jag på en röd hornkorall utanför Segelskären och ens ögon har ju sett en del arter men denna hade jag inte sett i svenskt vatten tidigare, säger Michael Lundin.

Michael Lundin är erfaren inom sammanhanget. Enligt honom själv är han en av de som dykt mest i svenskt vatten och har för vana att finna nya arter.

ANNONS

– Först och främst är jag väl en dykare som dyker, en förutsättning för upptäckterna är att man kommer ner under vatten. Sedan när man dyker i vatten som inte så många andra utforskat är det lätt att man kommer på lite nya arter, säger Michael Lundin.

Efter att upptäckten fördes snäckan till snäckforskaren Fredrik Pleijel för vidare undersökning. Där kunde det konstateras att det just rörde sig om en snäcka av arten Simnia Hiscocki.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS