Ungdomar sköt raketer mot polis och vakter

Polis tillkallades under natten då 20-30 ungdomar sköt raketer mot ordningsvakter och allmänheten i Trollhättan. När polis anlände kastades även smällare mot patrullen.
– De förhindrar blåljusverksamheten att genomföra sitt arbete, på så sätt är det ett samhällsproblem, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Under natten till fredagen larmades polis till Kronogården i Trollhättan då ett stort gäng ungdomar sköt raketer och kastade smällare mot ordningsvakter och boende i området. En liknande händelse inträffade tidigare i veckan då en väktare skadades av en smällare.

LÄS MER:Maskerade ungdomar sköt raketer på väktare

– Jag tror att man tycker att det är någon form av trevlig sysselsättning som inte uppskattas av ordningsvakter och allmänheten, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

När polis anlände till platsen riktades smällarna även mot patrullen. Han påpekar att det är allvarligt om det skulle uppstå en nödsituation.

– De förhindrar blåljusverksamheten att genomföra sitt arbete. Det kan vara så att någon hamnar i en nödsituation och då kan man inte arbeta, på så sätt är det ett samhällsproblem.

ANNONS

Ingen person har gripits i samband med händelsen.

– Tyvärr inte. Det är svårt att få tag på dem när de står på långa avstånd och skjuter. Det är mörkt och de gömmer sig, säger Hans Lippens.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS