Ung man död efter trafikolycka i Onsala

En man i 20-årsåldern är död efter att en bil kört av vägen och rakt in i en byggnad i Onsala under natten till söndagen. Ytterligare en man vårdas på sjukhus för allvarliga skador.
–Det är en tragisk händelse, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 03 natten till söndagen som polisen larmades om olyckan. En bil hade då kört av en väg och in på en tomt i Onsala.

– Det är en bil som av oklar anledning kör av vägen och in i en byggnad, in en friggebod, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Två män i 20-årsåldern, hemmahörande i Kungsbacka kommun, färdades i bilen. En av dem skadades så pass svårt att han avled. Anhöriga är underrättade.

Den andra mannen som befann sig i bilen vårdas nu på sjukhus.

– Han är avförd till sjukhus med allvarliga skador, säger Johan Ljung.

ANNONS

Enligt presstjänsten på Sahlgrenska är läget allvarligt men stabilt för den skadade mannen.

Olyckan kommer att utredas

Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan. Polisen har i nuläget inte kunnat förhöra den skadade personen.

– Utredningen får visa vad som gjort att man kört av vägen.

Polisen kommer bland annat att utreda olyckan som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Vi måste försöka se vad som hänt, så då tar vi fram hela verktygslådan. Det är en fruktansvärd olycka, konstaterar Johan Ljung.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler konstaterar att det är en tragisk händelse:

– Vi kan bekräfta att den avlidna personen var passagerare i fordonet. Det gör att brottsmisstankarna i nuläget riktas mot föraren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS