Två knivskurna vid Kungälv resecentrum

Två män blev under natten knivskurna vid Kungälv resecentrum efter ett rånförsök. Männen försökte råna en man med kniv, men den utsatte mannen fick tag i kniven och högg de misstänkta rånarna. Alla tre har gripits.

ANNONS
|

Vid 02-tiden utbröt ett bråk mellan flera personer vid Kungälv resecentrum. Två män ska ha försökt råna en man med kniv. Mannen som blev utsatt för rånet tog då kniven och högg de båda männen.

– Det uppstod bråk och mannen som blir utsatt tar kniven och hugger de båda männen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Alla tre personer har gripits.

Mannen som knivhögg personerna är misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel. De andra två männen är misstänkta för försök till rån.

En person fick föras till sjukhus men kunde snabbt återlämnas till polisen.

”Finns en gräns för nödvärn”

Förhör ska hållas med männen under dagen.

ANNONS

– Det är en ganska rörig händelse, vi får se vad utredningen visar, säger Fredrik Svedemyr.

Var går gränsen för vad som är nödvärn?

– Det är en bedömning man får göra av situationen, det får utredningen visa.

– Det finns naturligtvis en gräns för det, det är något utredningen får visa. Det kan finnas många omständigheter som pekar i den ena eller andra riktningen.

Det är oklart hur gamla de misstänkta är, men en person är född på 80-talet och en på 90-talet, enligt polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS