Två förda till sjukhus efter bilolycka

Två män i 30-årsåldern är allvarligt skadade efter att en bil voltat utanför Tranemo. På olycksplatsen skadades också en polisman efter att ha blivit påkörd av en bilist.

ANNONS
|

Olyckan inträffade på riksväg 27 utanför Tranemo vid 17-tiden under lördagen, där ett fordon ska ha slagit runt och voltat enligt polisen.

– Vi har två personer skadade. De har förts till sjukhus i Borås. Den ena med ambulans, den andre med helikopter, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen Region Väst, kort efter olyckan.

De två männen, som båda är födda i början av 90-talet, ska ha blivit allvarligt skadade vid olyckan. Enligt polisen ska ytterligare en person åkt i olycksbilen, men denne ska ha sprungit från platsen.

Enligt polisen är det oklart vad som orsakat olyckan.

ANNONS

– Vi har upprättat en anmälan som rör vårdslöshet i trafik och misstänkt rattfylleri, konstaterar Sebastian Börjesson.

Långa köer bildades efter olyckan där räddningstjänst, ambulans och polis fanns på plats. Under trafikdirigering på platsen blev en polisman påkörd av en bilist som ska ha brustit i sin uppmärksamhet, skriver polisen på sin hemsida.

Polismannen ska ha skadat foten och fått söka sjukhusvård, dock för mindre skador. Mannen som körde på polisen misstänkts för vållande till kroppsskada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS