Tre skadade efter krock med traktor

Tre personer har körts i ambulans för vidare vård efter att en personbil under förmiddagen körde in i en traktor eller dess släp i Dalsland.
– En person är allvarligt skadad och två personer har drabbats av lindrigare skador, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors.

ANNONS
|

Larmet om olyckan ringdes in 09.48 på lördagsförmiddagen. Olyckan har inträffat längs väg 166 söder om Bäckefors i Bengtsfors kommun.

– Räddningstjänst är framme och enligt de uppgifterna som jag har fått så ska en personbil har kört in i en traktor eller ett traktorsläp. En person befaras ha allvarliga skador och vägen är avstängd i båda riktningar, berättade Christian Rådén, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors vid 10-tiden.

Senare berättar Rådén att totalt tre personer har skadats i olyckan. En person som färdades i personbilen har körts till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan.

– Personen var vid medvetande när vi kom till platsen och kördes därefter i ambulans med allvarliga skador till sjukhus. En person som åkte med i traktorn och föraren av personbilen har körts till vårdcentralen i Bäckefors, säger Christian Råden.

ANNONS

Vid 10.50-tiden var hans uppskattning att vägen där olyckan inträffade skulle öppna upp för trafiken igen strax efter klockan 11.00.

– Polisen har tagit över avspärrningarna nu och personbilen ska bärgas, det borde vara klart inom 10-15 min, berättade Christian Råden.

Polisen presstalesman Stefan Gustafsson uppger att polisen kommer att utreda hur olyckan gick till och om någon av de iblandade parterna eventuellt begått något fel.

– I nuläget vet vi inte hur det har gått till och det är något som får utredas vidare, säger Gustafsson.

ANNONS