Terrängbrand vid Marstrandsvägen

Räddningstjänsten larmades under onsdagskvällen om en terrängbrand vid Kockholmen längs väg 168 som går ut mot Marstrand i Kungälvs kommun.
– Det ska brinna i ljungen på ett område som uppskattas vara 200-300 kvadratmeter, berättade Åsa Opperud på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden ringdes in till SOS klockan 19.23 på onsdagskvällen.

Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, berättar att styrkor från brandstationerna i Kungälv och Marstrand larmades ut till platsen.

Vid 20.30-tiden var branden släckt. Räddningstjänsten fanns dock kvar vid platsen i ytterligare omkring en timme för eftersläckningsarbete.

– Vi lämnar för ikväll nu. Vi har lagt på vatten och med mörkrets inbrott och lite mer luftfuktighet bedömer vi att vi kan lämna platsen för att komma tillbaka tidigt imorgon bitti för kontroll. Vi har kvar slangar där ute och har inte släppt det helt på det viset, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS

Branden gjorde att väg 168 fick stängas av i båda riktningar under en kortare stund.

Det heta augustivädret har gjort markerna torra och SMHI har gått ut med en varning för risk för skogs- och terrängbränder längs bland annat hela västkusten.

Vad som orsakade branden vid Kockholmen under onsdagskvällen är fortfarande oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS