Sven-Bertil Taube på Taubespelen i somras.
Sven-Bertil Taube på Taubespelen i somras.

Taubespelen åter till Orust

ANNONS
|

Många blev fundersamma när Taubespelen lämnade sin klassiska hemvist på Flatön utanför Orust 2013. Arrangörerna ville testa ett annat upplägg, inte minst av logistiska skäl, och valde att satsa på Tanum strand i Grebbestad.

Men till sommaren är Taubespelen tillbaka på Orust. Men de ska inte äga rum på Flatön utan vid Buseviken utanför Ellös.

–Känslan var nog att vi inte kunde utveckla produktionen så mycket mer i Grebbestad. Det har kommit en del synpunkter de senaste åren och många har saknat miljön på Orust. Så detta är nog ett mycket bra beslut på många sätt, säger Dan Lindén som varit kapellmästare för Taubespelen sedan 2013.

ANNONS

Redan nu har två riktiga superstjärnor tackat ja till att medverka vid nästa års upplaga, som äger rum 16–17 juli. Det handlar dels om Sven-Bertil Taube, dels om debutanten Ola Salo, känd från till exempel The Ark.

– Ola Salo har ingen koppling till Taubes musik som jag känner till. Men han är allsidig och duktig och har en stor publik. Jag tycker att det brukar bli väldigt bra när man låter artister tolka musik som de inte brukar göra, säger Dan Lindén.

Ett mycket troligt inslag vid återkomsten är utdelningen av Orusts stora Evert Taube-pris.

Det har delats ut sedan 2011 och har tidigare tillfallit Ulf Lundell, Eva Dahlgren, Håkan Hellström, Peter LeMarc och Veronica Maggio. Prissumman är på 50 000 kronor.

ANNONS