Tågtrafiken stoppades efter kollision i Mariestad

Tågtrafiken förbi Mariestad stoppades tillfälligt vid lunchtid på måndagen. Detta efter att ett tåg och en bil ska ha krockat.
– Det är inga personskador, säger Ann-Christin Löfstrand.

ANNONS
|

Det var vid 11.35 som polisen begärde att tågtrafiken skulle stoppas genom Mariestad efter en krock mellan ett tåg och en bil.

– Ett godståg har touchat en personbil, men det är inga personskador. Det är mycket liten skada, så de måste haft väldig tur eller att de precis hann över, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen.

Trafiken påverkades för en stund på platsen.

– Det ska påverka trafiken i den bemärkelsen att tågen är stoppade just nu, sade Trafikverkets presskommunikatör Denny Josefsson vid 11.40.

Avslutades efter en halvtimme

Enligt SOS alarm ska en ambulans ha skickats till platsen, men i nuläget har ingen person förts till sjukhus.

ANNONS

– Räddningstjänsten har meddelat att det verkar vara en lättare sammanstötning mellan en bil och ett tåg, men det verkar ha gått bra, säger Jonathan Jansson vid SOS alarm.

Händelsen avslutades efter en halvtimme. Tåget spårade inte ur i samband med olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS