Tåg i krock med personbil

Ett tåg och en personbil krockade under tisdagseftermiddagen i Tanum i Bohuslän. Olyckan gjorde att det blev stopp i trafiken på Bohusbanan mellan Tanum och Strömstad under flera timmar. En kvinna som färdades i bilen ska enligt polisen ha drabbats av lindriga skador.
– Hon har haft väldigt tur, tåget träffade framdelen av bilen som fick den att slunga runt, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

Larmet ringdes in till SOS vid 15.05 på tisdagseftermiddagen och enligt polisen inträffade kollisionen längs en obevakad järnvägsövergång längs länsväg 990 mellan Tanum och Strömstad i norra Bohuslän.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättar att tåget ska ha krockat med den främre delen av bilen. Efter krocken ska en kvinna som färdades i bilen klagat på nacksmärtor och smärta i ett knä. Skadorna bedömdes dock som lindriga och kvinnan behövde inte köras till sjukhus.

– Det hade kunnat ha gått betydligt värre. Hon har haft väldigt tur, säger Peter Adlersson.

Stopp i tågtrafiken

Trafikverket meddelar att tåget trafikerades av Västtrafik mellan Göteborg och Strömstad.

ANNONS

På grund av händelsen har tågtrafiken mellan Strömstad och Tanum stått stilla sedan 16-tiden. Passagerarna ombord på tåget kunde under eftermiddagen evakueras och köras till sin slutdestination i ersättningsbuss.

Enligt Peter Adlersson misstänker polisen inget brott i samband med händelsen.

Vid 18-tiden rullade trafiken som den ska igen, enligt Västtrafik.

ANNONS