Storbråk i Uddevalla – 100 personer inblandade

Polis larmades till Uddevalla under tisdagskvällen då uppemot 100 personer hamnat i bråk. Vid 21.30-tiden var polisen kvar för bevakning.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen strax innan klockan 19 på tisdagen.

Då ska uppemot 100 personer ha samlats vid Hyggestråket i Uddevalla och hamnat i någon form av bråk.

– Det finns uppgifter om att det är 100 personer som bråkar på platsen, vi har skickat flera enheter dit som ska se hur det är på platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Även ambulans larmades sig på platsen.

Vid 19.30 meddelade polisen att situationen på platsen ska ha lugnat ner sig och att grupperingarna verkar lösas upp. I samband med detta lämnar också ambulansen platsen, utan att ha tagit med sig någon.

ANNONS

Vad orsakade bråket?

– Exakt vad som utlöst oroligheterna är oklart, det är olika grupperingar som har meningsskiljaktigheter och inte kommer överens, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Vid 21.30-tiden var polisen kvar på platsen.

– Vi fotpatrullerar och pratar med folk, det brukar ha en lugnande effekt. Vi har också flera patruller på olika platser i området i preventivt syfte. Vi kommer att vara kvar ett tag till och hoppas att lugnet ska hålla i sig, säger Peter Adlersson.

Enligt jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla ska ingen hittills vara misstänkt för något brott i samband med händelsen, men en person har avlägsnats från platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS