Stor sökinsats efter försvunnen person

En stor sökinsats efter en försvunnen person pågår kring Kosteröarna. Fritidsbåten har hittats, men utan den försvunna personen. Vid 18:30 hade Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral (JRCC) avslutat räddningsinsatsen. Men personen är inte funnen.

ANNONS
|

Sedan 12-tiden på tisdagen har en stor sökinsats pågått kring Kosteröarna efter en försvunnen person.

– Personen sågs i går kväll, men vi fick larmet vid 12-snåret idag. Därefter påbörjades räddningsinsatsen för vår del, säger Carl-Johan Linde presschef på Sjöfartsverket.

Enligt Bohusläningen rör det sig om en person hemmahörande i Strömstad, som varit saknad sedan måndagskvällen efter att ha varit ute med sin båt och varit på väg till en hamn vid Sydkoster.

Sjöräddningssällskapet, Kustbevakning och räddningshelikopter letar kring Kosteröarna. Även polisen bidrar med sökandet.

– Strax efter klockan 15 hittades båten. Det är en mindre fritidsbåt, säger Carl-Johan Linde.

ANNONS

Enligt Bohusläningen är båtmodellen en Kosterfjord 46 och beskrivs som en öppen eka.

Vid 18:30 meddelade JRCC att man just avslutat sökinsatsen och överlämnat ärendet till polisen. Personen har dock inte hittats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS