Stopp i tåg- och biltrafiken

Ett akut rälsbyte norr om Frändefors gör att tågresenärer mellan Karlstad och Göteborg får åka buss på sträckan Öxnered och Mellerud.

ANNONS
|

Vid 16:30 på lördagen larmade en förare på ett tåg om att något inte stod rätt till med rälsen. Inspektörer från Trafikverket har varit på plats och konstaterat att ett spårfel behöver åtgärdas.

– Det är på en plankorsning norr om Frändefors där man behöver lyfta en bit räls och byta ut den, informerar Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Arbetet beräknas börja vid 20:30 på lördagskvällen och ännu finns ingen prognos för när det ska vara klart.

Fyra tåg som går från och till Göteborg under lördagskvällen påverkas av spårarbetet. Mellan Öxnered och Mellerud kommer resenärerna att få åka ersättningsbuss.

ANNONS

– Jag rekommenderar att man vänder sig till sitt tågbolag för mer information, säger Sofia Lindahl.

Arbetet med rälsen påverkar även E45. Här kommer trafiken att ledas om på alternativa vägar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS