Stal snus för 13 000 kronor

Två män greps under fredagskvällen efter ett inbrott i en butik i Skene i Marks kommun. Bytet? Två påsar med snus för närmare 13 000 kronor.

ANNONS

Under fredagskvällen fick polisen i region Väst in larm om en snuskupp i Skene, Marks kommun.

Genom att krossa ett fönster bröt sig två män i 40-, respektive 20-årsåldern in i en butik på orten och plockade med sig snus för över tiotusen kronor.

– Det handlar om snus för cirka 13 000 kronor. Jag misstänker att det rör sig om stockar, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

När de väl kommit ut ur butiken med bytet möttes snustjuvarna av väktare som snabbt kunde gripa den ena gärningsmannen. Dock inte frivilligt.

– De fick sätta handfängsel på en av dem efter en del stök, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Strax därefter var även den andra i förvar. Inbrottet hade nämligen fångats upp av butikens övervakningskameror.

– Genom övervakningskameror såg väktarna hur en av männen krossar rutan till butiken och hur den andra går in. Medan väktarna tog sig till platsen larmades även polisen som sedan tog över gripandet, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen ska de båda männen vara släkt.

– På det ena eller andra sättet, exakt hur vågar jag inte säga.

Vet ni vad de två männen hade för planer med snuset?

– Nej, det är sällan de känner sig manade att berätta sådant, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS