Det förväntas bli varmt väder i Västsverige under inledningen av veckan.
Det förväntas bli varmt väder i Västsverige under inledningen av veckan. Bild: Grøtt

SMHI larmar om varmt väder i Västsverige

SMHI larmar om höga temperaturer i Västsverige i början på veckan. Temperaturer på minst 26 grader förväntas – tre dagar i rad.
– Det är en liten förvarning så folk är på tårna, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Det ser ut att bli varma dagar som inleder veckan i Västsverige. SMHI larmar på sin hemsida om temperaturer på minst 26 grader, tre dagar i rad.

– Det är en liten förvarning så folk är på tårna, framförallt sjukvården och äldrevården, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

I meddelandet som SMHI skrivit utfärdas också en extra varning till riskgrupper, då värmen kan vara extra påfrestande på kroppen.

– Det gäller om man är äldre eller överviktig till exempel, då blir det en extra påfrestning på kroppen. Man kan tänka på att inte utsätta sig för fysisk ansträngning när det är som varmast, hålla sig i skuggan och dricka mycket vatten, säger Therese Fougman.

ANNONS

Om temperaturen når minst 30 grader under tre dagar i följd kommer meddelandet att uppdateras till en varning, vilket innebär en uppmaning till allmänheten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS