Skottlossning i Borås

En man har enligt uppgifter blivit skjuten i ena benet av en maskerad man i Borås. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Fyra män har gripits misstänkta för inblandning i skjutningen.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden på fredagseftermiddagen som polisen larmades till en adress i Borås med anledning av skottlossning.

Enligt initiala uppgifter ska en man i 25-årsåldern blivit skjuten i ena benet av en annan maskerad man. Den misstänkte har sedan sprungit ifrån platsen och just nu pågår en polisinsats vid platsen.

Ambulans har varit på plats för att ta hand om den skadade mannen. Han har först till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Cirka en timma efter skjutningen grep polisen fyra män i en bil i ett parkeringshus. Männen misstänkts vara inblandade i skjutningen.

ANNONS

– Männen är i 20 till 30-årsåldern, och greps inte så långt ifrån brottsplatsen. Vi fick bra uppgifter, flyktväg och signalement initialt vilket ledde till dem, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Bilen har tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS