Skåpbil på taket efter volt

En skåpbil voltade och hamnade på taket utmed Prästvägen i Kungälv under lördagskvällen. Föraren greps i närområdet misstänkt för rattfylleri. – Han har gett sig av ifrån bilen men gripits i närområdet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS Alarm vid klockan 21.20 på lördagskvällen.

– Enligt inringaren ska det röra sig om att en bil har voltat, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS Alarm.

Enligt räddningstjänsten hade en skåpbil kört ut med Prästvägen i Kungälv och sedan voltat och hamnat på taket.

– Föraren kunde ta sig ut ur bilen på egen hand, så inga större skador, säger Niclas Fogelqvist på räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten ska ha haft två bilar på plats, även ambulans ska ha tagit sig till Prästvägen, enligt Wickberg på SOS Alarm. För räddningstjänstens del var insatsen avklarad så snart personalen fått ordning på läckaget från fordonets motor.

ANNONS

Polisen grep en påverkad man som de misstänkte var föraren till bilen. Vittnen hade dock endast hört en smäll, inte sett när olyckan inträffat.

– Vi har en person som är påverkad som med största sannolikhet är föraren, men vi håller på och jobbar i detta nu med att försöka binda honom till bilen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen under kvällen till GP.

– Han har gett sig av ifrån bilen men gripits i närområdet.

Vid 23.30 var bilen bärgad och polisen hade lämnat platsen. Den gripne mannen misstänks för rattfylleri.

ANNONS