Sju åldringsbrott i natt – polisen varnar äldre

Under natten har polisen i Väst blivit larmade om sju åldringsbrott i Borås. I samtliga fall ska en man ringt hem till äldre personer och sagt sig vara från polisen – för att sedan vilja komma och hämta kontanter och smycken.
– Vi vill varna äldre personer och informera om att polisen inte arbetar på det sättet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

En man har ringt sju äldre personer i Borås under natten och sagt sig komma från polismyndigheten. Mannen ska ha bett personerna samla ihop kontanter och smycken, för att sedan vilja komma förbi och samla ihop värdesakerna.

– En del är väldigt godtrogna. I ett av fallen blev en äldre kvinna av med kontanter och smycken, säger Christer Fuxborg vid polisen.

I övriga sex fall ska de utsatta personerna fattat misstanke – och på så sätt inte blivit av med några värdesaker.

– Vi vill varna äldre personer och informera om att polisen inte arbetar på det sättet, säger Christer Fuxborg.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS