Henrik Ripa blev 52 år gammal.
Henrik Ripa blev 52 år gammal. Bild: Olof Ohlsson

Sahlgrenskas styrelseordförande Henrik Ripa har avlidit

Henrik Ripa, styrelseordförande för Sahlgrenska universitetssjukhuset, har avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 52 år gammal.

ANNONS
|

Västra Götalandsregionen meddelar i ett pressmeddelande att Henrik Ripa avlidit efter en längre tids sjukdom. Han har haft politiska uppdrag under flera år på såväl nationell, regional som kommunal nivå.

Mellan 2010 och 2014 var han riksdagsledamot för Moderaterna, och sedan valet 2018 var han styrelseordförande för Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Dessförinnan var han i tolv år (1998-2010) kommunstyrelsens ordförande i Lerum, vilket han också var under en period 2014.

Vid tiden för sin bortgång var Henrik Ripa bland annat också moderat ledamot i Västra Götalandsregionens regionfullmäktige och ersättare i regionstyrelsen.

– Det är med sorg i hjärtat som jag har mottagit beskedet. Henriks politiska bana började i unga år och han har innehaft flertalet betydelsefulla uppdrag. Han har gjort en gedigen politisk insats i Västra Götalandsregionen, inte minst som styrelseordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, i pressmeddelandet.

ANNONS

Han fortsätter:

– Henrik var en positiv och färgstark person som lämnar efter sig ett stort tomrum. Mina tankar går i denna sorgens stund till familjen.

Henrik Ripa avled i söndags. Han blev 52 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS