Så många covidfall har upptäckts i Västra Götaland

Antalet nya fall av covid-19 fortsätter minska i Västra Götaland. Förra veckan upptäcktes 4 432 fall i regionen, vilket är första gången på över två månader som siffran är lägre än 5 000.

ANNONS
|

Samtidigt som massvaccineringen i fas fyra har dragit igång minskar covidfallen i Västra Götaland. För fjärde veckan i rad har det nu skett en nedgång av antalet nya, bekräftade fall av covid-19 i regionen.

Under vecka 19 (10-16 maj) upptäcktes 4 432 nya fall i regionen. Det är en minskning på nära 13 procent jämfört med veckan innan, då man konstaterade 5 094 fall.

Det är även första gången som antalet nya, bekräftade fall är färre än 5 000 på över två månader.

Antalet patienter som vårdas på sjukhus för covid-19 har också blivit något färre.

Tisdagen 11 maj, för exakt en vecka sedan, var det 284 patienter med covid-19 som låg på sjukhus i regionen. 66 av dem intensivvårdades. Idag vårdas 271 covidpatienter på regionens sjukhus, varav 51 på intensivvårdsavdelning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS