Så gick det efter nattens oväder

Uddevallabron stängdes av, träd föll och vägar spärrades. Bohuslän påverkades rejält av natten oväder.

ANNONS
|

Blåsten och regnet har lämnat stora spår efter sig i Bohuslän. Runt om har träd blåst omkull och blockerat vägar och personalen som arbetar med rensa bort träden har haft mycket att göra.

– Det är mycket fallna träd över hela regionen så personal åker runt och plockar bort träd från vägbanor, från en plats till en annan. Men det är svårt att veta hur lång tid det kommer att ta, säger Antonius Kneve, Vägtrafikledare Göteborg.

Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Höga vattennivåer

De var inte bara blåsten som ställde till det för trafiken och vägarna. I Grebbestad skickades ett SOS alarm ut strax efter klockan 02.10 då vattnet från hamnen piskade upp på vägbanan och gjorde att flera bilar blev tvungna att vända.

ANNONS

– Vägen är fortfarande avstängd för det är högt vatten som ligger över vägbanan, Trafiken leds nu om.

Hela regionen har påverkats av nattens oväder.
Hela regionen har påverkats av nattens oväder. Bild: Johan Nilsson/TT

Uddevallabron stängdes

Även Uddevallabron fick sig en rejäl vindknuff under natten och larmet att stänga av bron för all trafik kom in runt 04.30. Då hade bron redan varit avstängd för tung trafik i flera timmar.

– Nu är bron öppen, den öppnades runt 06.23 för all trafik.

Även tågtrafiken har påverkats. Igår kväll ställdes tågen mellan Uddevalla och Strömstad in.

– På grund av blåsten har vi valt att ställa in alla avgångar under kvällen och morgon. Vår prognos är trafiken ska rulla på igen vid 12.00 imorgon, säger Jonathan Nord-Ekfeldt på Västtrafiks störningsjour.

Det lär falla en hel del träd över vägarna under morgonen så Antonius Kneve skickar med en hälsning.

– Ta det försiktigt i trafiken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS