Restaurang eldhärjades – polisen misstänker mordbrand

En omfattande brand utbröt i en restaurang i Skene natten till tisdagen. Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Larmet kom strax efter klockan 02.

När räddningstjänsten kom fram möttes den av kraftig rökutveckling och det brann rejält i lokalen.

– Det var en kraftig brand invändigt som vi lyckades begränsa. Dock blev det viss rökspridning till intilliggande lokaler, säger Bo Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Enligt polisen är skadorna omfattande.

– Men byggnaden är inte totalförstörd, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region i väst.

Troligen anlagd

Exakt hur branden börjat är oklart men räddningstjänsten såg tidigt tecken på att branden kan vara anlagd.

Polisen är av samma uppfattning.

– Det finns omständigheter som pekar i den riktningen. Därför har vi inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Området är avspärrat och våra tekniker påbörjar sin undersökning under förmiddagen, säger Ann-Christin Löfstrand.

ANNONS

Räddningstjänsten hade som mest fyra enheter på plats och var tidigt på tisdagsmorgonen kvar för kontroll och eftersläckning. Vid sjutiden kunde man lämna brandplatsen.

Ingen person uppges ha skadats i samband med branden.

Restaurangen är belägen i bottenplan på ett hus där det finns lägenheter ovanpå men ingen ska ha behövt evakueras till följd av branden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS