Rånare trängde sig in i husvagn – stal Rolex-klocka

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen larm om ett bråk på en camping i Strömstad. Men det visade sig handla om ett rån.

ANNONS

Tio över fem på morgonen fick polisen larm om bråk och stök på en camping i Strömstad. Istället visade det sig handla om ett rån.

En man ska ha trängt sig in i en husvagn med ett pistolliknande föremål och under hot tvingat till sig en Rolex-klocka av en man i 50-årsåldern. Enligt vittnesuppgifter ska rånaren ha lämnat platsen på en motorcykel eller en moped.

– I nuläget är ingen gripen, men vi tar gärna emot tips om någon har sett en motorcykel eller moped i området, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Den misstänkte ska ha varit en man men det är oklart hur gammal.

ANNONS

– Personen har haft hjälm på sig så det är kanske svårt att göra en uppskattning, säger Fredrik Svedemyr.

Ingen skadades fysiskt vid rånet.

– Men det är klart det finns ju andra sår som sätter sig i själen vid en sådan händelse.

Klockans exakta värde är oklart, men Rolex är ett dyrt märke. En klocka kan kosta tiotusentals kronor.

Är det tänkbart att Rolexklockan var ett mål?

– Det är en befogad fråga men det är inga uppgifter jag har. Det är eventuellt något som kan framgå av förundersökningen sedan, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS