Polis söker vittnen efter vansinnesfärd

En mindre polisjakt efter en mopedist ägde rum i Kungsbacka under lördagseftermiddagen. Polisen fick till slut stopp på den mycket påverkade mopedisten i 50-årsåldern. Och nu söker man efter vittnen eller eventuellt skadade som kan upplysa polisen om händelsen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 14 under lördagen fick en polispatrull i Kungsbacka syn på en mopedist som ska ha kört väldigt vårdslöst på vägen. Efter en kortare biljakt genom tätorten fick man stopp på mannen i 50-årsåldern och kunde gripa honom. Men det råder en del oklarheter med händelsen.

"Mycket påverkad"

– Vi letar just nu efter vittnen eller målsägande som kan upplysa förundersökningsledaren om vad som har hänt, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

När man fick stopp på mopedisten märkte man av att mannen som kört mopeden var mycket påverkad. Därför upprättades en anmälan om grovt rattfylleri.

ANNONS

– Mannen körde så vårdslös och var i sådant tillstånd att han kanske inte skulle märkt av om han körde på någon, säger Magnus Nordqvist.

Tydligare bild

Och det är just därför man söker eventuellt skadade eller vittnen till vansinnesfärden för att bilden ska bli tydligare.

Vansinnesfärden ska ha börjat i Kungsbacka vid Hammerö, gått via Britta Lenas gata och vidare mot Vallmovägen. Det var på Vårlöksvägen som färden till slut kunde stoppas av polis.

Vet du mer om händelsen eller på något vis drabbats vill polisen att man ska kontakta dem via nummer 114 14.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS