Pensionär blev lurad på 70 000 kronor

En 75-årig man i Marks kommun blev på onsdagseftermiddagen lurad på 70 000 kronor. Enligt uppgifter till polisen ska en okänd person ringt upp mannen och utgett sig för att komma från Klarna.
– Vi har sett liknande åldringsbrott väldigt mycket den senaste tiden tyvärr, säger polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson.

ANNONS

Mannen ska ha blivit övertalad att han hade en skuld till företaget och därefter swishat över 70 000 kronor. En polispatrull har åkt hem till mannen för att upprätta en polisanmälan.

– Vi har sett liknande åldringsbrott väldigt mycket den senaste tiden tyvärr. Det är hemskt, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson.

Polisen uppmanar på sin hemsida att aldrig betala till okända personer som söker upp en via telefon eller i bostaden. Dessutom ska man inte lämna ut uppgifter eller använda BankID på uppmaning från okända telefonörer eller besökare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS