Motorcykel i krock med lastbil i Mariestad – E20 stängdes av

En motorcykel har kolliderat med en lastbil på E20 i Mariestad. Lastbilshytten började brinna efter olyckan, som orsakade totalstopp i trafiken på eftermiddagen.

ANNONS
|

SOS fick larm om olyckan vid 14.40 på söndagen. Omständigheterna kring händelseförloppet är inte klarlagda, men när räddningstjänst kom till platsen stod det klart att krocken orsakat en brand i lastbilen.

– Det brann i hytten i lastbilen men nu ska det vara släckt. Vi är kvar på platsen, och det kommer vara totalstopp i trafiken nu i en eller två timmar, sa Ulf Seglert, inre befäl på Räddningstjänsten, en halvtimme efter olyckslarmet.

Huruvida någon person skadats i olyckan, och i så fall i vilken omfattning, är i nuläget oklart.

– Som jag uppfattar det så är det en allvarlig olycka, men jag kommer inte säga bu eller bä om eventuella skador. De frågorna får jag hänvisa till polisen, säger Ulf Seglert.

ANNONS

Orsakade trafikstopp i båda riktningar

Efter olyckan stod trafiken still i båda riktningar på E20 strax norr om den södra infarten till Mariestad. Trafikverket uppmanade då trafikanter till att välja en annan väg.

16.33 meddelade man att trafiken växelvis kunde passera olycksplatsen i norrgående riktning, och strax efter klockan 18 kunde trafiken öppnas helt i båda riktningar. Den ska nu rulla på som vanligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS