Misstänkt mordbrand i Uddevalla

En lägenhet i ett flerfamiljshus i Uddevalla började brinna under natten och personer i huset har evakuerats från byggnaden. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand. En kvinna greps och anhölls senare under fredagen.

ANNONS
|

Det var vid 04.35 natten till fredagen som polis och räddningstjänst larmades till en lägenhetsbrand i Uddevalla. SOS Alarm skickade två ambulanser, men ingen behövde föras till sjukhus. Räddningstjänsten skickade tre enheter och en insatsledare.

Det brann då i en av totalt fyra lägenheter som finns i byggnaden.

– Vi har evakuerat huset, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen tidigt under fredagsmorgonen.

Johan Bäckström, inre befäl på räddningstjänsten Mitt Bohuslän berättar att det brunnit i ett trapphus på ett tvåplanshus. Dörren till en av lägenheterna är halvt genombrunnen.

– Vi gick in med rökdykare och släckte och ventilerade. Hade vi inte varit där fanns det risk för spridning.

ANNONS

Branden var släckt strax efter klockan 05.00 och räddningstjänsten lämnande brandplatsen vid klockan 05.20.

Kvinna gripen

Enligt polisen har ingen person skadats i samband med branden. Men en förundersökning gällande misstänkt mordbrand har inletts. En kvinna greps under morgonen misstänkt för mordbrand.

– I anslutning till adressen kontrollerades en kvinna, då uppstod misstanke om att hon är inblandad i branden, och hon greps misstänkt för mordbrand, säger Anna Göransson presstalesperson vid polisen i region Väst.

Närmare detaljer kring vad som orsakat branden vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Det pågår en förundersökning, så det kan jag inte gå på in på, säger Martin Hallberg.

Senare under fredagen blev den misstänkta kvinnan anhållen av åklagare.

Platsen är spärrades av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Vid 11-tiden under fredagen var polis klara vid platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS