Misstänkt farligt föremål i bil

Polisen stoppade under söndagskvällen en bil på riksväg i närheten av Viared, väster om Borås. I fordonet påträffades ett misstänkt farligt föremål.

ANNONS
LocationBorås||

Det hela inträffade vid halv sjutiden under söndagskvällen. Vittnen hade då noterat att flera personer som bar olika saker från en lägenhet i Viskafors, Borås till en bil och uppförde sig misstänkt. Bilen lämnade sedan adressen.

I höjd med Viared fick en polispatrull kontakt med personerna i bilen, två kvinnor och en man. I bilen hittade polisen ett misstänkt farligt föremål, eventuellt hemmatillverkat.

Nationella bombskyddet kallades till platsen och trafiken stängdes av på platsen. De gjorde bedömningen att föremålet är skarpt och omhändertog det.

De tre personerna i bilen greps av polis.

– Skälet till det var att patrullen anträffade ett föremål som bedömdes vara farligt och skarpt, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Enligt Borås Tidning är två av dem kända av polisen sedan tidigare. De misstänks nu för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott genom innehav.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS