Misstänkt bomb i Uddevalla – park i centrum avspärrad

Ett stort område i centrala Uddevalla var avspärrat på grund av ett misstänkt farligt föremål. Polis var på plats och valde att koppla in nationella bombskyddet, som såg till säkra föremålet.
– Det ser definitivt ut som en skarp rörbomb, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Polis larmades till platsen – belägen nära både polishuset och en kulturskola – klockan 10.25 på förmiddagen i Uddevalla. Detta efter att personen som hittat föremålet gått in på polisstationen och berättat om fyndet.

– En polis går då ut på platsen och tar ett fotografi av föremålet. Vi skickar upp bilden till Stockholm som vidarebefordrar den till nationella bombskyddet, säger Thomas Fuxborg.

Polisen var på plats och spärrade av ett stort område i anslutning till platsen, bland annat Margretegärdeparken.

LÄS MER:Misstänkt farligt föremål sköts sönder

Väntade på bombskyddets besked

Samtidigt inväntade man besked från bombskyddet.

– De gör en bedömning och vi avvaktar i väntan på besked. Man har gjort en avspärrning och utsett en insatschef. Det innebär att vi tar det på allvar.

ANNONS

Både de närliggande skolorna Kulturskolan inrymdes under polisen och bombskyddets insats. Även Margretegärdeskolan blev informerade om det misstänkta föremålet.

– Det finns en risk med att ta ut folk, säger Frans Holmqvist, jourhavande förundersökningsledare för polisen i Uddevalla vid 12-tiden.

Bomben fördes iväg i sprängkista

Vid 13.25 meddelade polisen att nationella bombskyddet säkrat den misstänkta bomben.

– Bomben har tagits hand om och lagts i en sprängkista, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Föremålets innehåll ska nu undersökas.

– Det ser definitivt ut som en skarp rörbomb, säger Thomas Fuxborg.

Vid samma tid började både polis och bombskyddet släppa på avspärrningarna och avslutade insatsen. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Nu får de inrymda röra sig fritt, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Ett hundratal evakuerades efter bomblarm

LÄS MER:Polisinsats i Majorna – farligt föremål var glödlampa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS