Under söndagskvällen genomförde polisen en stor insats i Stenungsund.
Under söndagskvällen genomförde polisen en stor insats i Stenungsund. Bild: Johan Nilsson/TT

Man klev in och uttalade bombhot på McDonalds

Under söndagskvällen genomförde polisen en stor insats i Stenungsund. Anledningen var att en man klivit in på en McDonaldsrestaurang med ett rör som påstods innehålla explosiva varor.
– Han sa att han hade en bomb, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polisen larmades om bombhotet klockan 19.11 efter att personal på restaurangen ringt 112.

– Han säger att han har en bomb, och han har med sig ett rör med en dekal på som symboliserar explosiva varor. Sedan lämnar mannen restaurangen och går bort bort mot en bensinmack och då blir vi extra oroliga, säger Per Sahlgren.

Han berättar fortsatt att mannen enligt vittnen ska ha upprätt misstänkt påverkad och medan han gick in på macken ska han ha lämnat röret han bar med sig utanför själva butiken vid bensinstationen.

– Vi kan då säkra både mannen och det misstänkta föremålet, säger polisens vakthavande befäl.

ANNONS

"Ett hemmabygge"

Efter att ha undersökt röret så misstänker polisen inte att det innehåller något farligt.

– Han sa själv att det inte innehöll något farligt och att det var ett hemmabygge. Efter att personal på plats gjorde en okulär undersökning och vi samtidigt hade kontakt med bombskyddet har vi gjort bedömningen att det inte innehåller något explosivt eller något annat farligt, säger Per Sahlgren.

Den misstänkte mannen ska vara i 25-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare. Han är gripen och förd till polishuset i Uddevalla där förhör ska hållas.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot mot grupp.

– Det blir så när det är riktat mot mer än en person, säger Per Sahlgren.

Polisen var kvar på platsen under delar av kvällen och höll förhör med vittnen. Men vid 21-tiden hade de lämnat platsen.

ANNONS