Man gripen av insatsstyrkan – vapen beslagtogs

En man har gripits efter att insatsstyrkan kallats till en bostad i Dals Långed. En kvinna ringde in och uppgav att hon var utsatt för hot. Två vapen har beslagtagits under insatsen.
– Vi förberedde oss för en gisslansituation, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i region väst.

ANNONS

Vid 18-tiden larmades polisen till en bostad i Dals Långed, efter att en kvinna ringt in och uppgett att hon var utsatt för ett allvarligt brott och hotades av sin make. Vapen fanns med i bilden och polisen kallade in insatsstyrkan, tillsammans med en helikopter och en förhandlare.

– Det var ganska allvarliga uppgifter som kom in först. Vi fick utgå från att vi kunde få en gisslansituation, så det var bättre att komma förberedd, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i region väst.

Två vapen beslagtogs

När polisen anlände till bostaden kom kvinnan ut, bärandes två vapen. Polisen beslagtog dessa och kvinnan omhändertogs och fick hjälp av ambulanspersonal. Kvinnan uppgavs ha skador orsakade av vapnen som beslagtogs.

ANNONS

– Men hon var inte allvarligt skadad, säger Stefan Gustafsson.

Vad för typ av vapen pratar vi om?

– Det ska inte vara några kraftiga skjutvapen, med tanke på kvinnans skador.

Mannen kunde gripas odramatiskt

Insatsstyrkan gick sen in i bostaden och grep mannen, och det ska ha skett helt odramatiskt.

– Han gav sig. Man kunde bara gå in och hämta honom.

Vid åttatiden var insatsen avslutad och mannen misstänks nu för grov misshandel, grovt olaga hot samt vapenbrott. Kvinnan har körts till sjukhus för kontroll och undersökning.

Mannen är misstänkt för grov misshandel, grovt olaga hot samt vapenbrott.

ANNONS