Man drog machete inne på Ica

En man drog fram en machete på en Ica-butik i Borås då han stoppades av en väktare på grund av en misstänkt stöld. Mannen, som avväpnades av väktare, har nu gripits av polisen och är misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

Det hela utspelade sig under söndagskvällen på Ica Supermarket i Knalleland i Borås. Mannen ska ha plockat på sig varor utan att betala i kassalinjen och försökt ta sig ut ur butiken.

– När han passerade kassalinjen så blir han konfronterad av väktare, och drar då fram en machete, säger Alexander Hägglund, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Polis larmades till platsen men väktaren själv lyckades avväpna mannen. Polisen har gripit mannen.

– Vi bedömer att han verkar vara påverkad av narkotika och togs därför in på kroppsundersökning. Han är gripen och misstänkt för grovt olaga hot, brott mot knivlagen, ringa stöld och ringa narkotika brott, säger Alexander Hägglund.

ANNONS

Enligt BT är den misstänkta gärningsmannen i 25-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS