Man död efter larm om bråk i Falkenberg

Efter uppgifter om bråk på Tullbron i Falkenberg påträffades en stickskadad man i 25-årsåldern. Under torsdag morgon meddelar polisen att mannen dött till följd av sina skador, samt att en man anhållits misstänkt för mord.
– Mannen som är misstänkt ska förordnas en försvarsadvokat och sedan ska det hållas vidare förhör, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Strax efter klockan 19 under onsdagskvällen fick SOS larm om en skadad man vid Tullbron i Falkenberg. Enligt polisens uppgifter ska något slags bråk ha inträffat på platsen strax dessförinnan, i vilket flera personer eventuellt ska ha varit inblandade.

Polis och ambulans påträffade sedan mannen på plats. Han fördes till sjukhus med stickskador som initialt bedömdes vara allvarliga.

Om det var mannen själv eller någon annan som ringde till SOS Alarm är oklart.

– Det är inga uppgifter vi delar, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Dog av sina skador

Under kvällen inledde polisen en förundersökning och spärrade av delar av bron. Samtidigt pågick en intensiv jakt efter en eller flera gärningspersoner.

ANNONS

Mannen, som är i 25-årsåldern, dog senare under kvällen. Anhöriga har underrättats.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern hämtades in till förhör under kvällen. Mannen anhölls i natt av åklagare misstänkt för mord.

Det är fortfarande oklart om parterna kände varandra sedan.

– Den typen av information kommer fram inom ramen för utredningen. Mannen som är misstänkt ska förordnas en försvarsadvokat och sedan ska det hållas vidare förhör, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisinsatsen fortsätter

Under dagen fortsätter insatsen i Falkenberg. Polisen har i nuläget ingen information huruvida Tullbron är fortsatt avspärrad eller inte.

– Utredarna jobbar för fullt. Nu ska det dels säkras bevis samt skickas in analyser. För förundersökningsledarna handlar det om att fortsätta samla in bevis, säger Hans-Jörgen Ostler.

Har något mordvapen anträffats?

– Det har gjorts flera beslag i ärendet. Närmare än så kan jag inte gå in på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS