Lastbil välte – en till sjukhus

En lastbil har vält på en återvinningscentral i Lilla Edet. Föraren har förts till sjukhus.
– Föraren dunkade i huvudet när lastbilen välte och vi fick hjälpa honom ut ur fordonet när det låg ner på sidan, säger Göran Andtbacka, insatsledare vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till återvinningscentralen vid Borydvägen i Lilla Edet.

– En lastbilsförare har vält med sin lastbil. Han är i 60-årsåldern och har förts till sjukhus. Han var vaken och talbar men i övrigt är skadeläget oklart, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

"Vaken och talbar"

Göran Andtbacka på räddningstjänsten berättar att föraren fick lyftas ut ur fordonet.

– Vi var först på plats och lyfte ur honom ur hytten. Han hade slagit i huvudet, men var vaken och fick sedan följa med i en ambulans, säger insatsledaren.

Hur lastbilen vält är inte helt klarlagt.

ANNONS

– Troligen har han på något sätt kommit ut på sidan från bäringen av vägen och i samband med det har lastbilen vält, säger Göran Andtbacka.

Vid 14-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen. Lastbilen låg då kvar på sidan.

– Det kunde inte vi göra något åt, utan för att lyfta upp den krävs det bärgare, säger Göran Andtbacka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS