Larm om farligt föremål på anstalten i Borås - visade sig vara ofarligt

Ett kuvert med vitt pulver har öppnats på anstalten i Borås, rapporterar BT. Räddningstjänst och polis har larmats till platsen.

ANNONS
|

Klockan kvart i elva på fredagsförmiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till anstalten i Borås.

Enligt Borås Tidning ska en anställd på anstalten ha öppnat ett brev med någon form av vitt pulver, varvid man slog larm.

Polisen kunde bekräfta att det är ett larm om ett misstänkt farligt föremål, men vill inte gå ut med ytterligare uppgifter.

– Vi har blivit larmade till anstalten och är på plats med ett par enheter där, sade Sandra Eidengren, kommunikatör vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Polis blev larmad via SOS Alarm och är på plats för att utreda om det är ett farligt föremål. Föremålet har kom till anstalten postledes.

ANNONS

– Man har kontroll på föremålet och ska undersöka det och se om det är farligt, sade Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisen i region Väst.

Ostler sade även att anstalten inte är utrymd och att det inte finns några indikationer på att någon är skadad.

– Nu vill man säkra föremålet så att det inte skadar någon och se om det är farligt. Är det farligt ska det sen tas om hand rätt och utreda var det kommer ifrån.

Vid 13:15 skriver dock polisen i ett pressmeddelande att ämnet har konstaterats vara ofarligt. Enligt polisen handlade det förmodligen om lite salt eller socker i ett brev.

– Insatsen är nu avslutad, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS