Lägenhet förstörd i brand i Vänersborg

En lägenhet har förstörts i en brand i Vänersborg. En person som befann sig i lägenheten kunde ta sig ut på egen hand.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand i Vänersborg under natten mot tisdag. Larmet kom klockan kvart över midnatt.

– Det är en fullt utvecklad brand i en lägenhet, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.

En person som befann sig i lägenheten kunde ta sig ut på egen hand.

Branden startade på bottenvåningen i ett trevåningshus. Även boende i de andra lägenheterna kunde ta sig ut utan hjälp från räddningstjänsten.

Strax innan klockan 01 hade räddningstjänsten lyckats släcka branden. Lägenhet var då totalförstörd.

– Det har brunnit kraftigt i ett uterum och i rummet innanför.

ANNONS

Polisen inledde under natten en förundersökning med rubriceringen mordbrand. En man och en kvinna har under natten gripits misstänkta för att ha anlagt branden.

Hur det ska ha gått till är i nuläget oklart för polisen som under tisdagen kommer att genomföra en teknisk undersökning vid platsen.

En person som andats in brand rök fick följa med till sjukhus för kontroll, men ingen person uppges ha kommit till skada i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS