Kvinna väcktes av maskerade män – rånades i hemmet

En kvinna i 70-årsåldern rånades i sitt hem i Kungsbacka under natten till lördag. Två maskerade män väckte kvinnan och sökte igenom hennes bostad i jakt på pengar.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan halv fem under natten mot lördag som en kvinna i Kungsbacka fick besök av två maskerade män i sin bostad:

– Hon vaknar av att de tittar in i hennes sovrum. De säger åt henne att vara tyst och att de inte kommer skada henne, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Han fortsätter:

– De säger att de vill ha pengar till sin sjuka pappa och sedan söker de igenom hennes bostad.

Männen ska ha fått med sig kvinnans mobiltelefon vid rånet.

– När gärningsmännen försvinner från platsen lyckas hon ta sig över till en granne där hon larmar polisen, berättar Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Skärrad av händelsen

Det är oklart hur männen kunnat ta sig in i lägenheten, om de brutit sig in eller om det stått öppet någonstans. En teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen då man hoppas få svar på detta, samt om de fick med sig något mer från platsen.

Kvinnan blev skärrad av händelsen, men ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Polisen har upprättat en anmälan gällande rån, men man har ingen misstänkt.

Har hon kunnat lämna några signalement?

– Det finns en del att gå på, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS