Knivdådet ska ha skett utomhus på Restad gård. Bild: Kent Eng
Knivdådet ska ha skett utomhus på Restad gård. Bild: Kent Eng

Kvinna knivskuren på asylboende

Vid lunchtid på midsommarafton larmades polisen om en knivskärning på asylboendet Restad gård i Vänersborg. Polisen har gripit en man misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Det var vid 12-tiden som knivskärningen skedde påMigrationsverkets boende i Vänersborg.

– Vi får larm om att en kvinna har blivit knivskuren. Hon har skärskador i ryggen, höften och en hand. Skadorna ska inte vara livshotande, men hon har förts till Näl, bekräftadePeter Adlersson, polisens presstalesperson.

En man som också bor Migrationsverkts anläggning greps på platsen. Han är nu misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– När vi kommer till platsen får vi syn på den misstänkte gärningsmannen på området. Han kunde gripas under lugna omständigheter. Han hade en skärskada i handen, berättadePeter Adlersson.

Vuxen gärningsman och offer

Polisen har i nuläget ingauppgifter om åldern på den misstänkte mannen. Man vet heller inte hur gammal kvinnan är som utsattes för knivskärningen, men det ska röra sig om två vuxna personer.

ANNONS

Polisen spärrade av ett område på platsen. Manhittade dessutom en kniv på platsen som beslagtogs. Den förmodas vara vapnet som användes i attacken.

– Det ska ha skett utomhus. Tekniker är beställda, sa Adlersson.

Känner mannen och kvinnan varandra?

– Det finns uppgifter om att de har någon form av relation, men vi håller på att utreda den biten.

Misstänkte mannen anhållen

Under eftermiddagen har polisen hört vittnen på platsen och även pratat med den skadade kvinnan. Man har också haft ett första förhör med den misstänkte mannen. Vad som kommit fram vill man i nuläget däremot inte kommentera.

– Det är för tidigt att säga något, sa Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

Senare på fredagseftermiddagen anhölls mannen av åklagare.

– Han förnekar brott. Vi kommer att hålla vidare förhör imorgon, meddelar Karl-Johan Främling, jourhavande förundersökningsledare, strax innan klockan 19.

ANNONS