Kvinna i 80-årsåldern stucken med vasst föremål

En kvinna i 80-årsåldern blev på lördagen stucken av ett vasst föremål av en okänd man på cykel i Falkenberg. Kvinnan är förd till sjukhus och polisen har inlett en sökinsats efter mannen. Händelsen utreds som mord- alternativt dråpförsök.

ANNONS
|

Strax innan klockan 14 på lördagseftermiddagen fick polisen larm om att en kvinna i 80-årsåldern blivit stucken av ett vasst föremål av en man på cykel i Falkenberg i området kring Stafsinge Strand. Efteråt ska han ha cyklat iväg i okänd riktning från platsen.

Polisen har inlett en sökinsats och knackar dörr i området. I nuläget finns inget signalement på mannen och polisens presstalesperson vid polisregion Väst, Hans Lippens, uppger att kvinnan och mannen tidigare ska ha varit okända för varandra.

– Vi bytte några ord med kvinnan innan hon fördes till sjukhus och hon kände inte igen mannen, säger Hans Lippens.

ANNONS

Helikopter inblandad

Ett område kring brottsplatsen spärrades av och en förundersökning om mord- alternativt dråpförsök har inletts.

En polishelikopter sökte området under lördagen. En drönare användes också för att söka efter gärningspersonen. Det skickades dessutom en hundpatrull till platsen.

Kvinnan är allvarligt skadad, enligt Hans Lippens.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp.

”Har ni sett någon person på cykel som hastigt har lämnat aktuellt område ring polisen på telefonnummer 114 14 eller ta kontakt med polis i området” skriver polisen på sin hemsida.

Polisen ber också allmänheten att höra av sig om man har gjort några iakttagelser om en mindre, svart bil i området meddelade Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisregion Väst på lördagskvällen.

Under söndagen uppgav Hallandsposten att polisen ännu inte gjort några tekniska fynd i området runt brottsplatsen. Sökandet fortsätter med hundpatruller och kompletterande dörrknackning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS