Tre personer har förts till sjukhus efter en frontalkrock på E20 vid Vårgårda.
Tre personer har förts till sjukhus efter en frontalkrock på E20 vid Vårgårda. Bild: NG Bild/Niklas Göransson

Kvinna död efter krock på E20 utanför Vårgårda

En kvinna omkom i en kraftig kollision mellan två personbilar på E20 norr om Vårgårda under lördagen. Vägen var helt avstängd under flera timmar.
– Det är en kvinna i 40-årsåldern som har omkommit på olycksplatsen, säger vakthavande John Ljung, vakthavande befäl vid polisen region väst.

ANNONS
|

Det var vid 18.40 under lördagen som två bilar kolliderade kraftigt på E20, norr om Vårgårda.

Enligt SOS Alarm klämdes en person fast i en av bilarna.

– Det är en allvarlig kollision mellan två personbilar och trafiken är helt avstängd i båda riktningarna, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl polisen region väst.

Vid 22.35 kunde polisen bekräfta att en person omkommit i den allvarliga olyckan, efter att alla anhöriga blivit underrättade. Ytterligare två personer skadades allvarligt i trafikolyckan.

– Det är en kvinna i 40-årsåldern som har omkommit på olycksplatsen, sa vakthavande John Ljung, vakthavande befäl vid polisen region väst.

ANNONS

Tre till sjukhus – ambulanser kvar vid olycksplatsen

Polis, ambulans och räddningstjänsten larmades till platsen. Totalt var tre personer inblandade i olyckan och två av dem fördes till Alingsås lasarett.

– För dem som förts till sjukhus handlar det om allvarliga skador, sa Ann-Christin Löfstrand.

Vägen stängdes av för trafik under flera timmar till följd av olyckan.

– Det är två personbilar som har frontalkrockat. Vi assisterar nu polis och ambulans på platsen, och har påbörjat en del uppröjningsarbete på vägbanan. Det finns ingen prognos ännu på hur länge trafiken kommer att vara avstängd, berättade Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att olyckan inträffat.

Vid 21.30 tiden kunde trafiken åter passera olycksplatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS