Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, Mari-Louise Wernersson, sörjer polisens besked.
Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, Mari-Louise Wernersson, sörjer polisens besked. Bild: Petter Trens

Kommunen sörjer polisens besked

Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, Mari-Louise Wernersson, sörjer beskedet att polisen nu hittat en avliden person och att det troligtvis är Dante.
– Det är en stor sorg att vi inte lyckades hitta honom vid liv. Jag är samtidigt oerhört stolt över det engagemang som alla människor visat dessa dagar, säger hon.

ANNONS
|

I samma stund som presskonferensen vid Vinbergs kyrka var över föll regnet över Falkenberg. Kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson såg märkbart tagen ut när hon mötte pressen.

– Nu gråter himlen. Mina tankar går till Dantes familj och till hans anhöriga. Det här är fruktansvärt för dem. Det är en stor sorg att vi inte lyckades hitta honom vid liv, säger hon.

LÄS MER:Polisen har hittat död person – tros vara Dante

De senaste tre dygnen har tusentals människor engagerat sig i sökandet efter Dante. Hon vill nu rikta ett stort tack till alla frivilliga som ställt upp.

– Jag är oerhört stolt över det engagemang som människor har visat. Det har varit en stor värme och ett enormt engagemang. Det är skönt att se dessa dagar när så mycket känns kallt och hårt. Här har det bara varit en stor värme, kärlek och ett ”vi hjälps åt”.

ANNONS

Höll en tyst minut

Mari-Louise Wernersson passade även på att hylla Missing People som organiserat sökandet.

– Missing People har varit fantastiska till att organisera detta, så ett stort tack till dem och till alla människor som har bidragit. Vi har verkligen gjort allt vi kunnat.

Hon själv var i stadshuset när hon nåddes av beskedet att Dante med all sannolikhet var funnen.

– Vi hade en tyst minut innan vi kunde ta tag i allt som vi har att ansvara för.

Kommunen har även startat stödinsatser under kvällen för personer som deltagit i sökandet.

Bland annat är allmänheten välkommen till Falcon Alkoholfri Arena där Missing People har haft sin samlingsplats och även Falkenbergs kyrka kommer hålla öppet under helgen. Barn och unga kommer erbjudas stöd i kommunens skolor under måndagen, men är även de välkomna att ta del av kommunens stödinsatser under helgen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS