Efter en polisjakt med hund blev två av de tre personerna gripna.
Efter en polisjakt med hund blev två av de tre personerna gripna. Bild: Johan Nilsson/TT

Kastade föremål mot polis under biljakt

I samband med en poliskontroll i Grästorp flydde en bil från polisen. Under en polisjakt kastade personer i bilen diverse saker mot polisen, bland annat en kofot. Två personer kunde senare gripas misstänkta för försök till våld mot tjänsteman, drograttfylleri och narkotikabrott.

ANNONS
|

Det var i samband med polisen eftersökte gärningspersoner för ett inbrott i en ur- och guldbutik i Grästorp som man kontrollerade en bil.

– Man kontrollerar bilen för att man misstänker att den har med inbrottet att göra. Personerna i bilen vägrar att stanna så polisen förföljer bilen, säger Hans Lippens, polisen presstalesperson i region Väst.

Under polisjakten ska personerna ha kastat diverse saker mot polisen.

– De kastar ut saker för att hindra polisbilen att köra efter. Bland annat en kofot, säger Hans Lippens.

Till slut stannade bilen vid Annelund och tre personer som satt i bilen sprang iväg.

ANNONS

– Två av tre personer grips med hjälp av hundpatrull. Den tredje har avvikit, säger Hans Lippens, polisen presstalesperson i region Väst.

De två personerna är gripna och misstänkta för försök till våld mot tjänsteman, drograttfylleri och narkotikabrott. De gripna personerna har inget med inbrottet i Grästorp att göra.

– De var ute på en annan "turné", säger Hans Lippens.

Ingen person har rapporterats skadad i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS