Kommunanställda i Tidaholm fick sina julklappar stulna under helgen. Arkivbild.
Kommunanställda i Tidaholm fick sina julklappar stulna under helgen. Arkivbild. Bild: Kallestad

Julgåvorna stals – presentkort för 55 000 på vift i Tidaholm

Offentligt anställda i Tidaholm har snuvats på kommunens julklappar, rapporterar Västgöta-Bladet. Gåvorna för totalt 55 000 kronor, bestående av presentkort, upptäcktes stulna efter att lokala näringsidkare slagit larm.

ANNONS
|

Det var under helgen som den fräcka kuppen begicks. Företagare i kommunen uppmärksammade då att ett ovanligt stort antal presentkort cirkulerade i butikerna, och valde därför att slå larm till kommunen.

Totalt 555 kort, fördelade över 111 kuvert, upptäcktes då ha blivit stulna.

– Vi har fått in en anmälan om stöld. Totalt handlar det om presentkort till ett värde av 55 000 kronor, berättar polisinspektör Tomas Björk till Västgöta-Bladet.

Enligt inspektören ska stölden ha skett någon gång mellan 8-13 november, men det är ännu inte känt hur kuppen har gått till.

LÄS MER:Sug efter samvaro – här är Årets julklapp

LÄS MER:Årets julklappar – från förr

Nya presentkort på ingång

Även GT har uppmärksammat historien om de försvunna julklapparna. Till tidningen berättar Pema Malmgren, t f chef för social- och omvårdnadsförvaltningen och chef för kultur- och fritidsförvaltningen, att det trots allt blir en gåvoutdelning i år.

ANNONS

– Vi har redan beställt nya presentkort, alla anställda i Tidaholms kommun ska få sin julgåva, säger Pema Malmgren.

De presentkort som hamnat på vift ska redan ha spärrats, tillägger Malmgren. Enligt henne försvann gåvorna när presentkorten skulle paketeras, men exakt vad som hänt får förundersökningen reda ut.

– Det är helt enkelt så att presentkorten skulle förpackas till julgåva. Då bad vi om hjälp av en enhet som skulle packa dem. I samband med det försvann ett antal presentkort, säger Pema Malmgren och fortsätter:

– Resten får polisutredningen visa.

LÄS MER:Ny prognos: Julklappar för 11,4 miljarder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS