Hemtjänstens trygghetslarm utslaget

På grund av störningar i Tele2:s nät har hemtjänstens trygghetslarm i Lilla Edet slagits ut. Även Melleruds kommun är drabbad av störningar.

ANNONS
|

På sin hemsida skriver Lilla Edets kommun att störningar i Tele2:s datatrafik gör att trygghetslarmet inte kan koppla upp mot trygghetscentralen.

Kommunen skriver också att de som har trygghetslarm men inte hemtjänst kommer att kontaktas på telefon under dagen.

Även Melleruds kommun uppger att de har driftsstörningar under torsdagsmorgonen, men vad det är problem vill man i nuläget inte kommentera.

"Inte helt avkopplade"

Vänersborgs kommun har problem med att man inte ringa in och ut från telefoner i kommunens verksamhet.

– Men vi är inte helt avkopplade – det fungerar ibland och ibland inte. Vi ser att vi har lägre antal samtal i dag än vad det brukar vara, säger Jörgen Haglund, IT-chef på Vänersborgs kommun.

ANNONS

Jörgen Haglund har dock inga uppgifter om att trygghetslarmen skulle vara påverkade.

Hur allvarligt är problemet?

– Vi ser det som allvarligt. Vi har dialogen med Tele2 och trycker på att de jobbar med att åtgärda det. Vi tycker att det är allvarligt, men det är inte så att vi inte kan göra vårt dagliga arbete.

Om man försöker nå någon av de kommunala verksamheterna men inte kommer fram så uppmanas att ringa igen.

– Om nån ringer hit, men inte kommer fram så får vi ingen signal om det. Men kommer du inte fram på första försöket kan det fungera igen sekunden efter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS