Fullt utvecklad brand i villa

På torsdagskvällen brann en villa väster om Uddevalla. Vad som orsakade branden är oklart, men på söndagen meddelar polisen att en person anträffats död på platsen.
– Vi kommer utreda det vidare, men vi misstänker att det är fastighetsägaren vi hittat, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

ANNONS
|

Strax efter 18.30 på torsdagen kom larmet om en brand utanför Uddevalla, som var fullt utvecklad, rapporterar Bohusläningen. En timme senare meddelade räddningstjänsten att fastigheten skulle brinna ner.

Till en början fick polisen inte tag i ägaren, men de utgick initialt från att det var en person kvar i fastigheten.

”Personen hittades under dagen”

På grund av värmen som branden orsakade inväntade polisen den tekniska undersökningen. Men på söndagen meddelar polisen att en person anträffats död i samband med den tekniska undersökningen.

– Personen hittades under dagen. Vi kommer utreda det vidare, men vi misstänker att det är fastighetsägaren vi hittat, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

ANNONS

Enligt uppgifter till Bohusläningen var en äldre kvinna i 80-års åldern skriven på adressen, och det är henne polisen tror man hittat.

Vid klockan 21 på torsdagskvällen var räddningstjänsten klara på plats. Polisen tog över ärendet därefter och upprättade en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. På söndagskvällen är den tekniska undersökningen klar och kommer enligt uppgift sammanfattas under nästa vecka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS