Fullt utvecklad brand i byggnad

Räddningstjänsten i Falköping fick larm om en villabrand i Floby i Falköpings kommun. När man kom till platsen brann det kraftigt. Enligt polisen ska det vara ett garage som brinner och inte ett bostadshus.

ANNONS
|

Larmet om branden kom strax efter klockan 20.30 under onsdagskvällen. Räddningstjänsten var på plats med tre enheter.

– Huset kommer att brinna ned, sa Tony Engdahl inre befäl på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, precis efter att larmet kom in.

Någon orsak till branden är ännu inte fastslagen men tack vare den kraftiga brandutvecklingen har räddningstjänsten – Samhällsskydd mellersta Skaraborg – koncentrerat sig på att hindra spridning.

– Det finns uthus nära huset, sa Tony Engdahl.

Även polis larmades till platsen. Det visade sig senare vara en mindre byggnad intill en villa som fattat eld.

– Det verkar vara en garageliknande byggnad som brunnit, sa Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

ANNONS

Det fanns inga boende i huset bredvid byggnaden som brann heller och inga kom därmed till skada. Enligt polisen misstänker man att ett brott ligger bakom branden.

– Misstanken lyder ”skadegörelse genom brand”, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS