Frontalkrock på väg 167

En frontalkrock med två personbilar inträffade på väg 167 mellan Lilla Edet och Ljungskile på fredagskvällen. Två personer fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Larmet till olyckan kom klockan 21.36. Det var en frontalkrock mellan två bilar i närheten av Backamo i Uddevalla kommun. Olyckan inträffade dock på andra sidan kommungränsen, i Lilla Edet.

– Det ska ha gått rätt fort men alla personer ska vara ur bilarna, sade Peter Zettersten, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Storgöteborg kort efter olyckan.

Polisen har upprättat en anmälan där en av förarna misstänks för vårdslöshet i trafik.

Räddningstjänsten var på plats med en styrka från Lilla Edet och en enhet från Ljungskile. De lämnade platsen strax efter klockan 23. Även polisen larmades till platsen.

– Bilarna möttes front mot front. Enligt uppgifter från platsen orsakades olyckan av att ett av fordonen fick sladd, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

ANNONS

Två personer har enligt SOS alarm förts till sjukhus med ambulans. Båda uppges vara lindrigt skadade.

– Med tanke på kraften i kollisionen får man nog säga att de inblandade har haft tur i oturen, säger Magnus Schildt.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var framkomligheten för övrig trafik begränsad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS