Fritidsbåt på grund – åtta personer undsatta

En fritidsbåt gick på grund utanför Lövön på måndagskvällen. Åtta personer fick undsättas av räddningsbåtar.

ANNONS
|

En större fritidsbåt gick på ett grund utanför Lövön, strax sydost om Tjörn på måndagskvällen. Larmet kom till flyg- och sjöräddningscentralen vid klockan 21.23.

– Båten går in mot grundare vatten ifall den skulle sjunka, säger Jonas Brunoson, biträdande räddningsledare vid flyg- och sjöräddningscentralen.

Sjöfartsverkets helikopter larmades till platsen, men kunde lämna efter att båtar från Rörö sjöräddningscentral och båtar från flyg- och sjöräddningscentralen kom fram.

– De har med sig länspumpar ifall det finns behov att hjälpa till att pumpa vatten, säger Jonas Brunoson.

Båten förlorade styrningen efter att ha gått på ett grund. Totalt åtta personer befann sig ombord.

ANNONS

Vid 22.25 hade båten lyckats ta sig in i hamn.

– Vi är inne vid bryggan nu och personerna är i land. Vi håller den flytande med hjälp av pumpar, men allt har gått jättebra, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS